Kjeld Nuis klaagt over ijs in Thialf

Kjeld Nuis niet tevreden over ijs in Thialf (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Kjeld Nuis niet tevreden over ijs in Thialf (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Schaatser Kjeld Nuis uit Emmen is niet te spreken over de kwaliteit van het ijs in Thialf.
Op Twitter plaatst de olympisch kampioen vandaag na een training in Heerenveen twee foto's van vlekken op de buizen van zijn schaatsen.
'Ik weet niet WAT ze met het ijs hebben gedaan' uit hij zijn ongenoegen.

Ook andere schaatsers, onder wie Sven Kramer, klaagden na afloop over problemen met het ijs.

Zuurgraad

Volgens informatie van hun ploeg LottoNL-Jumbo is de zuurgraad van het water aangepast. De pH-waarde zou terug zijn gegaan van zes naar vier en dat zou de vlekken op de buizen hebben veroorzaakt.

Roest

"De schaatsers baalden er vooral van dat het aanpassen van het ijs zonder overleg gebeurd is. Ze zijn nu de hele middag bezig geweest om de buizen van de schaatsen schoon te maken. Als je dat niet doet, kunnen de buizen gaan roesten en kun je ze weggooien. Terwijl de schaatsers juist veel tijd steken in het krijgen van de juiste ronding van de buizen", aldus een woordvoerder van LottoNL-Jumbo.

'Technisch verhaal'

IJsmeester Beert Boomsma wilde niet kwijt wat hij precies met het ijs heeft gedaan. "Dat is een technisch verhaal. We zijn er constant mee bezig om het ijs op een beter niveau te krijgen en doen hiervoor constant testen. Dit keer is het misgegaan en dat vinden we heel vervelend. Inmiddels is het weer hersteld en we verwachten dat de schaatsers geen problemen meer zullen hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl