Gaat handbalster Lois Abbingh de politiek in?

Lois Abbingh is lijstduwer van een nieuwe politieke partij in Groningen (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
Lois Abbingh is lijstduwer van een nieuwe politieke partij in Groningen (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
HANDBAL - Lois Abbingh staat bij de nieuwe Sportpartij op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen. Ze wordt ingezet als lijstduwer.
Daarover vertelt de oud-speelster van E&O bij
.
"Ik sta op de lijst omdat ik graag zou zien dat er meer sport in de regio komt. Als topsporter weet ik hoe belangrijk het is als sport een grote factor is in een gemeente of stad."

Stemmen binnenhalen

Als lijstduwer is het de voornaamste taak van Abbingh om stemmen voor de partij te trekken, zonder dat ze in een eventuele raadszetel gaat zitten. Ze is benieuwd wat ze kan bijdragen. "Ik heb geen idee hoeveel stemmen ik zal krijgen. Ik probeer met mijn ideeën en gedachten de partij te helpen waar ik kan. Bovendien staan er een hoop grote namen op de lijst."
Geen politieke ambities dus voor de Groningse? "Haha, nee dat was zeker niet mijn eerste gedachte. Maar wie weet is het iets om echt mee bezig te gaan na mijn carrière."

Edwin van Calker

Naast Abbingh staat ook bobsleeër Edwin van Calker uit Gasselterboerveenschemond op de lijst van de Sportpartij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november in de gemeente Groningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl