Beachvolleybalsters gaan voortvarend van start op EK

210811_stam
Katja Stam in actie op het EK © ANP
BEACHVOLLEYBAL - De Nederlandse beachvolleybalsters zijn het Europees kampioenschap in Wenen overtuigend begonnen. De uit Emmen afkomstige Madelein Meppelink wist met Sanne Keizer al een plek in de achtste finales veilig te stellen, net als de Oranjevrouwen Marleen van Iersel en Pleun Ypma.
Katja Stam uit Klijndijk wachtte met beachvolleybalpartner Raïsa Schoon na een nederlaag in de openingswedstrijd nog wel een uitdaging om het toernooi te vervolgen, maar dat bleek uiteindelijk eenvoudiger dan vooraf gedacht.

Snel klaar

Meppelink en Keizer wonnen tweemaal. Het geroutineerde Nederlandse duo, dat bij de Olympische Spelen in de groepsfase teleurstelde, versloeg woensdagmiddag in de strijd om de eerste plaats in de poule het Duitse koppel Isabel Schneider en Victoria Bieneck in drie sets: 21-18, 14-21 en 15-11. Eerder op de dag waren de Europees kampioenen van 2018 aanzienlijk sneller klaar met de jonge Oostenrijksen Franziska Friedl en Eva Pfeffer: 21-18 en 21-13.
Stam en Schoon moesten met 16-21 en 15-21 hun meerdere erkennen in het Zwitserse tweetal Esmée Böbner/Zoé Vergé-Dépré, maar bereikten 's avonds ten koste van Nadine Strauss en Anja Dörfler de tussenronde gemakkelijk: 21-5 en 21-14. De eerste set vergde 13 minuten. De Oostenrijkse vrouwen maakten hun eerste punt pas toen ze al met 12-0 achter stonden. In de tweede hielden ze tot 11-11 gelijke tred, om vervolgens opnieuw diep te buigen.
Stam en Schoon nemen het donderdagmiddag in de tussenronde op tegen het Italiaanse koppel Menegatti en Orsi Toth.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl