Brandweer maakt vorderingen bij bestrijding veenbrand Meppen

De veenbrand bij Meppen (Rechten: Feuerwehr/NOS)
De veenbrand bij Meppen (Rechten: Feuerwehr/NOS)
De Duitse eenheden die de veenbrand bij Meppen bestrijden, zijn aan de winnende hand. "Het aantal plekken waar het nog smeult is duidelijk veel kleiner geworden'', zei woordvoerder Klaus Wickboldt woensdag. Meppen ligt niet ver van Emmen.
Het hoofd van de afdeling brand- en rampenbestrijding van de deelstaat Nedersaksen waagde zich niet aan een voorspelling wanneer het vuur echt uit zal zijn.
Het is de bedoeling dat militairen eind volgende week de bluswerkzaamheden op hun oefenterrein weer geheel zelfstandig doen. De inzet van brandweerlieden van elders wordt vanaf nu geleidelijk verminderd.

Lees meer: 'Veenbrand bij Meppen over vier dagen onder controle

Het leger blijft transporthelikopters inzetten om de ondergrondse gloeihaarden te doven. Donderdag worden vanuit gevechtsvliegtuigen opnieuw warmtebeelden gemaakt van het gebied.
De brandbestrijding is dinsdagnacht mogelijk bemoeilijkt door sabotage. Waterslangen bleken mankementen te hebben. De marechaussee stelt een onderzoek in. De bewaking van het terrein is verscherpt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.