Vekaansiewark: Carry (26) en Jeroen (25) spelen in de vakantie oertijdmens

oermensen
Jeroen en Carry spelen oermensen © RTV Drenthe
Heel de week is RTV Drenthe in de ban van bijzondere vakantiebaantjes onder de noemer 'Vekaansiewark'. Vandaag lopen we mee met Carry (26) en Jeroen (25). Ze spelen oertijdmensen in het Hunebedcentrum in Borger.
"Ik zag op Facebook een oproep staan, heel on-prehistorisch", zegt Carry met een grijns. "Ik vind het altijd heel erg leuk om te zien hoe mensen de geschiedenis tot leven brengen. Dus toen dacht ik: dit is iets voor mij, hier moet ik bij zijn." Na de zomer gaat ze geschiedenis studeren.

Passie voor geschiedenis

Waarom dit bijbaantje zo leuk is? Alleen al omdat je je mag verkleden, zegt Jeroen - hij doet de lerarenopleiding - lachend. "Thuis zou ik niet op blote voeten lopen, en hier mag dat wel. En als je een passie voor geschiedenis hebt, dan kun je die hier kwijt."
Heel de dag door komen bezoekers langs Carry en Jeroen, die vandaag bewoners uit de Ijzertijd voorstellen. "We vertellen hun mooie verhalen, over hoe het vroeger ging", zegt Carry. "En we spelen spelletjes en maken muziek."
Ongeveer drie dagen in de week mogen de twee zich als oertijdmens verkleden. En als de zomer straks voorbij is, dan gaan ze er in het weekend lekker mee door.
Carry (26) en Jeroen (25) spelen in de vakantie oertijdmens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl