Opnieuw vernielingen bij De Eshorst: 'Erg frustrerend en teleurstellend'

Kapotte lichtkoepels
Aan het begin van de zomer troffen medewerkers van de school de lichtkoepels zo aan © CKC Drenthe
Bij kindcentrum De Eshorst in Beilen zijn ze de vernielingen behoorlijk beu. Voor de zoveelste keer werden deze zomer lichtkoepels op het dak kapot gemaakt. De schade loopt in de duizenden euro's.
Meermaals kropen vandalen op het dak van De Eshorst. Onder meer begin juli troffen medewerkers van de school kapotte lichtkoepels aan. Omdat het reguliere schooljaar nog aan de gang was, kon snel actie worden ondernomen en verdere vervolgschade worden voorkomen.
Toen al was het bestuur van CKC Drenthe, waar De Eshorst onderdeel van is, zat van de vernielingen. "We hebben destijds besloten camera's te plaatsen", zegt Albert Velthuis, voormalig bestuursvoorzitter van CKC Drenthe en huidig adviseur van het bestuur.

Waterschade

In de tweede week van de zomervakantie was het opnieuw raak. Twee lichtkoepels werden wederom gesloopt door vandalen, en omdat in deze periode niemand de school inloopt werd de schade pas enkele weken later ontdekt. Omdat het tussendoor veelvuldig regende, heeft het gebouw de nodige waterschade opgelopen. "Het gaat om 5.000 à 6.000 euro", zegt Velthuis.
Beelden van de bewakingscamera zijn naar de politie gestuurd. Velthuis heeft de beelden zelf niet gezien, maar laat wel weten dat het gaat om jongvolwassenen die de boel hebben vernield.
"Het is gewoon erg frustrerend en teleurstellend dat het iedere keer weer terugkomt, wat we ook doen. Ik hoop nu dat de camera's preventief zullen werken en dat de schade wordt verhaald op de daders."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl