Wit busje zorgt voor onrust in Oosterhesselen en omgeving

De politie is op zoek naar het witte busje (Rechten: archief RTV Drenthe)
De politie is op zoek naar het witte busje (Rechten: archief RTV Drenthe)
Rondom Oosterhesselen en Noord-Sleen wordt gezocht naar een wit of lichtgrijs busje met bijbehorende bestuurder.
Bij de politie zijn twee meldingen binnengekomen van verdachte situaties waarin de witte of lichtgrijze bestelbus een rol speelt.
Ook op Facebook wordt melding gemaakt van een incident met de bestelbus. Zo zou een meisje in Noord-Sleen zijn aangesproken door een langharige man met de vraag of ze in zijn busje zijn jonge poesje en hondje wou bekijken.

In onderzoek

De politiewoordvoerder laat weten dat de zaken in onderzoek zijn en dat er gekeken wordt of de verschillende meldingen verband houden met elkaar. "Bij beide meldingen, in Oosterhesselen en 't Haantje, zijn we direct naar de aangegeven plek gegaan. Daar hebben we niemand meer aangetroffen."
De meldingen hebben volgens de politie niets te maken met een poging tot ontvoering eerder deze week in Eelde. Wie een verdachte situatie ziet of meemaakt wordt verzocht om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.