Vekaansiewark: Nina (18) zorgt voor de lekkerste ijsjes in de zomer

Verkaansiewark: Nina (18) zorgt voor de lekkerste ijsjes
Nina Gosselaar in de bankerbakkerij van haar vader waar ook ijs wordt gemaakt. © RTV Drenthe/Marcel Drent
De hele week is RTV Drenthe in de ban van bijzondere vakantiebaantjes onder de noemer Vekaansiewark. Vandaag lopen we mee met de achttienjarige Nina Gosselaar, die bij haar vader in de banketbakkerij werkt tijdens de zomer.
Allemaal soorten taartjes, tientallen broodjes en vers gemaakt ijs zie je in een oogopslag wanneer je banketbakkerij Gosselaar binnenloopt in Assen. En achter de toonbank een vrolijke Nina. "Goedemorgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?", vraagt Nina aan een klant die binnenkomt.

Blije gezichten

Het werken met mensen spreekt Nina heel erg aan. "Wat ik heel erg leuk vind is het contact met de klant en de verschillende soorten mensen die hier komen", vertelt ze. "En natuurlijk als mensen hier komen voor een ijsje, zijn ze altijd vrolijk."
Marthijn Gosselaar, haar vader, snapt wel dat Nina dit werk leuk vindt. "We zijn een klein bedrijf, letterlijk en figuurlijk de bakker op de hoek. En in een klein team kan je echt het verschil maken. Tuurlijk, een supermarkt is ook leuk, maar ijsjes zijn blije gezichten."
Bekijk hieronder de video over Nina haar vakantiebaantje.
Vekaansiewark: Nina (18) zorgt voor de lekkerste ijsjes in de zomer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl