Elimmer legt zelf bijenbosje aan: 'Ik wil bijen, vlinders en vogels'

Hans Dekker besloot de bijen te helpen (Rechten: Pixabay)
Hans Dekker besloot de bijen te helpen (Rechten: Pixabay)
Bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk. Henk Dekker uit Elim zag dat er in zijn omgeving weinig was voor bijen en besloot er iets aan te doen. Hij legde zijn eigen bijenbosje aan.
"Het leven begint onderaan. De meeste mensen bemoeien zich met het eigen beroep, gaan naar het werk komen thuis en zijn moe. En dan is het afgelopen. Maar de basis van het leven is het kleine spul.

'Ik had er weinig verstand van'

Toch was het voor Dekker niet een zomaar een kwestie van planten kopen en beginnen. "Ik had er weinig verstand van, maar dacht bij mezelf. Daar heb je weer specialisten voor."
Dekker benaderde de kenners en gaf zijn wens door. "Ik wil bijen, vlinders en vogels. Toen zijn ze aan de slag gegaan en hebben ze in drie dagen tijd een dikke duizend boompjes neergezet.

Genieten

Het project van Dekker begon in 2002. Inmiddels groeit er van alles in het bosje van bosje in Elim. En daar geniet Dekker volop van.

Zaterdag zie je in ROEG! meer over het bijenbosje en Henk Dekker. ROEG! is elk half uur te zien vanaf 17.10 uur op RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl