Drenthe gaat voor EK Wielrennen 2019

WIELRENNEN - Drenthe is gevraagd om het EK Wielrennen in 2019 te organiseren. Het verzoek komt van de Union Européenne de Cyclisme (UEC), de overkoepelende wielerorganisatie van Europa. Dat meldt NOS-verslaggever Herbert Dijkstra uit Vries.
Een delegatie uit Drenthe, bestaande uit Dick Heuvelman en Albert Kerstholt, is op dit moment op bezoek bij het WK Wielrennen in Innsbruck.
Drenthe komt in beeld, omdat de Franse stad Annency de organisatie van het EK terug heeft gegeven. De stad kon het kampioenschap alleen in oktober organiseren, terwijl het in augustus moet worden gehouden.
Wat het evenement precies gaat kosten is op dit moment nog niet bekend. De fee voor de Europese wielerbond bedraagt een miljoen euro. Daar komen de organisatorische kosten nog bij. Heuvelman laat uit Innsbruck weten dat de provincie nog een potje van vijf miljoen heeft liggen. "De provincie heeft nog vijf miljoen liggen voor het WK, dat nu niet doorgaat met Groningen. Ik denk dat we voor dat bedrag het EK wel kunnen organiseren."
De nieuwe fietsroute op de VAM-berg in Wijster zal een belangrijke rol spelen in het parcours, maar hoe de route door Drenthe er precies uit gaat zien kan Heuvelman nog niet zeggen.
Eerder was Noord-Nederland in de race om het WK wielrennen in 2020 te organiseren. Dat liep spaak nadat de provincie Groningen afhaakte als geldschieter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl