Lars Boom prolongeert Nederlandse titel op de mountainbike

MOUNTAINBIKEN - Lars Boom heeft vanmiddag in Gasselte zijn Nederlandse titel op de mountainbike op het onderdeel marathon geprolongeerd. Na 105 kilometer kwam de wegrenner van LottoNL-Jumbo solo aan.
"Ik had in het begin wat moeite, want ik ben nu weer twee weken aan het trainen na de Vuelta. Dus dan moet je echt je hartslag weer omhoog zien te krijgen. In de tweede ronde maakte ik wat foutjes en kwam ik op achterstand. Daardoor had ik er een hard hoofd in vandaag. Maar het viel in de finale in het bos stil en toen ben ik de sprint echt vol aangegaan", zegt Boom na de finish.
Jasper Ockeloen, de Nederlands Kampioen van 2016, sprintte daarachter naar het zilver. Oud-Emmenaar Gert-Jan Bosman pakte het brons.
Op het snelle parcours in 't Nije Hemelriek bleef een grote kopgroep van zestien renners lang bij elkaar. Daarbij drie Drenten; oud-Nederlands kampioen bij de beloften, Thom Bonder uit Assen, Gerben Mos uit Havelte en oud-Emmenaar Gert-Jan Bosman. In de finale bleven elf mannen over.

Strandrace-stuur verboden

Voor de start was er nog ophef rondom de fiets van Jasper Ockeloen. De Nederlands Kampioen van 2016 stond aan de start met een krom stuur. Maar de jury keurde de fiets af. Ockeloen moest z'n strandfiets daarom verruilen voor een reguliere mountainbike met een recht struur. En dat vond hij grote onzin.
"Ik heb het regelement goed doorgelezen en daar staat in dat je niet met een wegstuur mag starten. Maar ik had een strandracestuur dat voor dit parcours geschikt was. En ik heb in een ander regelement gezien dat een strandracestuur apart gespecificeerd staat, dus dat betekent dat het geen wegstruur is", verklaart Ockeloen.

Reinders wint Hondsrugclassic

Het Nederlands Kampioenschap was dit jaar verweven met de Hondsrugclassic. De Nederlandse titelstrijd ging over 105 kilometer. De deelnemers aan de Hondsrugclassic reden zeventig kilometer. Die wedstrijd werd gewonnen door Roompot-renner Elmar Reinders uit Assen.
In totaal gingen vandaag 800 mountainbikers van start.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl