​Drentse ouderen moeten woning aanpassen

De campagne Lang zult u wonen begint zaterdag (Rechten: Lang zult u wonen)
De campagne Lang zult u wonen begint zaterdag (Rechten: Lang zult u wonen)
Lang zult u wonen in Drenthe. Dat is de naam van een nieuwe campagne die de provincie komende zaterdag begint.
De provincie wil inwoners stimuleren hun woning op tijd veiliger en comfortabeler te maken, omdat we steeds langer blijven thuiswonen. "We willen het liefst oud worden in ons eigen huis. Maar daar moeten we onze woning wel op inrichten", licht gedeputeerde Cees Bijl toe.
De aftrap van de nieuwe campagne is zaterdag op de Ouderendag van de gemeente De Wolden. Belangstellenden kunnen bij de stand terecht voor informatie en bouwkundig advies. Vaak kun je met een paar kleine aanpassingen de veiligheid van je huis vergroten.
"Denk aan het plaatsen van een tweede trapleuning voor extra houvast, het stroef maken van een badkamervloer of iets eenvoudigs als het aanbrengen van betere verlichting om valongevallen te voorkomen", aldus de provincie. Met de campagne speelt de provincie in op de toenemende vergrijzing in Drenthe. Lang zult u wonen maakt deel uit van een grotere, landelijke campagne.
Voor de campagne is de speciale website drenthe.langzultuwonen.nl gelanceerd. Deze gaat zaterdag online.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.