'Overheden spannen samen om De Blauwe Haan te laten uitbreiden'

Raad van State
Entree bij de Raad van State © ANP/Lex van Lieshout
Twee omwonenden zijn naar de Raad van State gestapt uit vrees dat de gemeente Westerveld het toestaat dat camping De Blauwe Haan in Uffelte stiekem uitbreidt.
''Ze parkeren en recreëren buiten de camping waar het maar kan'', zei een van hen tegen drie rechters van de Raad van State. Westerveld handhaaft zijn eigen regels niet en ook de provincie speelt er een rol in, zeggen ze.

Afval gedumpt

Beide omwonenden willen dat de Raad van State de gemeente dwingt tot handhaving. Het tweetal klaagt over gasten van de camping die in het bos lopen en daar ook zouden kamperen. Er zou afval worden gedumpt, natuur weggehaald en geparkeerd worden in de natuur.
Volgens de gemeente zijn er geen overtredingen geconstateerd. De zaak lag een jaar geleden op tafel bij de rechtbank Noord-Nederland. Die wees het handhavingsverzoek af. Weliswaar had De Blauwe Haan twee keer een evenement in de bossen georganiseerd maar dat waren slechts incidenten. De gemeente hoeft van de rechtbank geen actie te ondernemen tegen de camping, besloot de rechtbank in juli vorig jaar.
De eigenaresse van De Blauwe Haan heeft eerder laten weten dat de camping helemaal niet uitbreidt. De Raad van State beslist over enkele weken op het hoger beroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl