Duizenden Europese euro's voor ontslagen Drentse bankmedewerkers

Het Europees Parlement stemde voor de uitkering (Rechten: ANP/Jonas Roosens)
Het Europees Parlement stemde voor de uitkering (Rechten: ANP/Jonas Roosens)
Het voorstel voor Europese steun aan 450 ontslagen bankmedewerkers uit Friesland, Drenthe en Overijssel heeft met ruime meerderheid de instemming gekregen van het Europees Parlement.
De Europese Commissie had in juli voorgesteld bijna 1,2 miljoen euro uit te trekken om hen te helpen een andere baan te vinden. Dat bedrag wordt verdeeld onder bankmedewerkers uit de drie provincies. Het is nog niet bekend hoeveel geld er exact per provincie wordt besteed.

Ontslagen

Nederland had een aanvraag gedaan bij het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EGF). Vanwege de crisis waren in 2017 1324 mensen ontslagen bij twintig banken, waaronder Rabobank, ING en ABN AMRO, Triodos en Van Lanschot.

Lees meer: Europese steun voor ontslagen Drentse bankmedewerkers

De ondersteuning is beschikbaar voor hen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Het betreft vooral werknemers boven de vijftig jaar en administratief medewerkers. Zij krijgen een opleiding, begeleiding of mogelijk een tijdelijke baan aangeboden. Ondersteuning bij het starten van een eigen bedrijf is ook mogelijk.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl