Justin (14) krijgt speciale medaille voor het redden van een meisje

Justin Haak (14) kreeg een speciale medaille voor het redden van de 10-jarige Christel (midden) (Rechten: Bennie Wolbers)
Justin Haak (14) kreeg een speciale medaille voor het redden van de 10-jarige Christel (midden) (Rechten: Bennie Wolbers)
De 14-jarige Justin Haak uit Klazienaveen redde afgelopen winter zijn 10-jarige plaatsgenote Christel Snippe uit het water, nadat ze door het ijs zakte. Daarom werd hij vanmiddag onderscheiden met een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding voor Drenkelingen.
Begin maart stond Christel op het ijs met een paar vrienden toen ze er doorheen zakte. Justin zag dat het meisje er niet uit kon komen en aarzelde niet om haar te helpen. Terwijl het ijs rond het wak afbrokkelde wist hij haar er toch uit te halen. Omstanders keken toe, maar hielpen niet.
Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de onderscheiding aan de jonge held uit. Ook Christel was erbij aanwezig. Zij raakte door het hachelijke avontuur onderkoeld, maar hield er uiteindelijk niets aan over.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.