Crowdfundingsactie moet muzikale ode aan dierentuin-directrice Aleid Rensen mogelijk maken

Een crowdfundingsactie moet ervoor zorgen dat de muzikale ode aan oud-dierentuindirecteur Aleid Rensen een succes wordt.
De voorstelling Zoo Mooi!, Ode aan Aleid Rensen vindt volgend jaar mei plaats in de voormalige dierentuin, het Rensenpark in Emmen. De crowdfundingsactie staat op 10.000 euro en is vooral bedoeld om muziek te laten schrijven.
De voorstelling wordt uitgevoerd door muziekvereniging Harmonie Euterpe. Achter de schermen is een groot team vrijwilligers druk bezig om de show vorm te geven.

Orkest, video en Isa Zwart

"We hebben het orkest van zestig man en twee zangeressen en één zanger", legt projectleider Alex Niemeijer uit. "Ook Isa Zwart gaat twee speciale nummers schrijven en gaat drie nummers zingen. Daarnaast denken we aan een video tussendoor waarin we beelden van Aleid Rensen zien en aan nog iets interactiefs in de zaal als extra element in de show. Denk aan leeuwen en zebra's die door de zaal heen gaan."

100.000 euro

Aleid Rensen vormde samen met haar man Jaap Rensen tussen 1970 en 1995 de directie van het dierenpark in het centrum van Emmen. Ze is in december 2016 overleden.
"Wij wilden iets doen met betrekking tot de oude dierentuin en toen kwamen we bij Aleid Rensen uit. Voordat we ook maar iets gingen doen hebben we contact gezocht met de familie. Zij vonden de gedachte meteen heel erg mooi", zegt Marieke Niemeijer, die over de artistieke invulling gaat. "We hebben met een aantal mensen gesproken voor informatie en halen ook veel uit het boek dat Aleid heeft geschreven."

De gemeente Emmen, de provincie en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben subsidie gegeven. "We hebben een budget nodig van ongeveer 100.000 euro", aldus de projectleider. "We zitten nu op ongeveer zestig procent. We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt, het slaat aan. Iedereen heeft wat met de oude dierentuin en iedereen weet wie Aleid Rensen is."
Lees meer: Muzikale ode aan dierentuin-directrice Aleid Rensen
'Enthousiast maken voor het project'
De crowdfundingsactie loopt via de website www.zoo-mooi.nl en duurt dertig dagen. Voor wie niet via internet kan doneren is er op 18 oktober een optreden van het orkest in verzorgingshuis De Holdert.
"Dit doen we om oudere mensen ook de kans gunnen om iets bij te dragen", vertelt Wendy Grobben van de organisatie. "Zij hebben ook veel herinneringen aan het park en Aleid en we willen ze ook enthousiast maken voor muziek en het project."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.