Geen oplossing in zicht in conflict boze buren en Villa van Streek in Borger

De gemeente Borger-Odoorn wil Villa van Streek in Borger  toestemming geven voor een terras(Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
De gemeente Borger-Odoorn wil Villa van Streek in Borger toestemming geven voor een terras(Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Nog geen oplossing in het conflict tussen de bewoners van de Torenlaan in Borger en de eigenaar van Villa van Streek. Ze kwamen vandaag bij de Raad van State in Den Haag in hun slepende conflict niet dichter bij elkaar. Dat betekent dat de Raad over circa zes weken beslist welke horeca-activiteiten in de villa zijn toegestaan.
Het pand aan de Torenlaan staat
. De buren zeggen momenteel te genieten van de rust, maar dat kan veranderen als de Raad van State de vergunning goedkeurt die Borger-Odoorn aan Villa van Streek heeft verleend. Volgens de vergunning mag het pand voor horeca worden gebruikt en mag het terras tot 23.00 uur geopend zijn.

Lees meer: Buren blijven strijden tegen gesloten restaurant in Borger

De buren verzetten zich tegen het terras en willen daar straks geen overlast van. De eigenaar van het pand is niet van plan het terras op te geven. Ook de gemeente Borger-Odoorn vindt de plek geschikt voor horeca met terras, omdat het centrumgebied is met veel toeristen.

Lees meer: ​Rechter: gemeente moet vergunningen Villa van Streek in Borger herzien

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl