Voormalig DvhN-hoofdredacteur Sijpersma waarnemer bij RTV Noord

Pieter Sijpersma
Per 1 september begint Sijpersma bij RTV Noord © Kees van de Veen
Pieter Sijpersma gaat vanaf 1 september als waarnemend hoofdredacteur aan de slag bij RTV Noord. De voormalig hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden vervangt Mischa van den Berg, die al een tijd ziek thuis zit vanwege een intern conflict.
Dat meldt RTV Noord, waar de nu 68-jarige Sijpersma aan de slag gaat. Sinds eind juni is er onrust bij RTV Noord, nadat columnist en radiomaker Willem van Reijendam de laan werd uitgestuurd na een kritische column over de doorgeslagen managementcultuur in ons land. Het management van RTV Noord voelde zich aangesproken.
Het wegsturen van Van Reijendam viel slecht bij de redactie. Volgens sommige medewerkers zou sprake zijn van een angstcultuur. Niet veel later meldde Van den Berg zich ziek.
"Ze zitten met problemen en ik denk dat ik daar wat aan kan doen", zegt Sijpersma tegen Dagblad van het Noorden. RTV Noord is hem naar eigen zeggen dierbaar. Sijpersma heeft zich na zijn pensionering vooral beziggehouden met het schrijven van een biografie over het leven van VVD-coryfee Hans Wiegel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl