Laura Dijkema neemt het op tegen Puerto Rico

Laura Dijkema na een wedstrijd in 2017 (Rechten: ANP / Pim Waslander)
Laura Dijkema na een wedstrijd in 2017 (Rechten: ANP / Pim Waslander)
De Nederlandse volleybalsters vervolgen het wereldkampioenschap zondag met een wedstrijd tegen Puerto Rico. Dat land is de eerste opponent van het team van bondscoach Jamie Morrison in de tweede ronde.
Oranje, met onder anderen Laura Dijkema uit Beilen, won in de eerste ronde alle vijf de wedstrijden en stroomde daardoor als ongeslagen groepswinnaar door naar de tweede ronde. Naast Puerto Rico treffen de volleybalsters de Dominicaanse Republiek (maandag), Brazilië (woensdag) en Servië (volgende week donderdag).
De behaalde punten uit de eerste ronde worden meegenomen naar de tweede ronde, die wordt gespeeld met twee poules van acht. Uit elke poule plaatsen de beste drie landen zich voor de Final Six.
Servië staat op de wereldranglijst derde en Brazilië is vierde. Nederland neemt de achtste plaats in, voor de Dominicaanse Republiek (negende). Puerto Rico is van de komende tegenstanders van Nederland het laagst geklasseerd (dertiende).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl