Meeste wanbetalers van de zorgpremie wonen in Emmen

In Emmen wonen relatief veel wanbetalers (Rechten: Pixabay)
In Emmen wonen relatief veel wanbetalers (Rechten: Pixabay)
Bijna 2,5 procent van de volwassenen in de gemeente Emmen betaalt geen zorgpremie. Daarmee wonen in Emmen de meeste Drentse wanbetalers van de zorgpremie.
In De Wolden wordt de zorgpremie het vaakst wel overgemaakt. Van alle volwassen inwoners betaalde 0,7 procent van de inwoners de zorgpremie niet.
In dit onderzoek van het CBS zijn alleen mensen meegenomen die een half jaar of langer geen zorgpremie betaalden. Deze mensen worden door de zorgverzekeraar aangemeld bij het Centraal Administratie Kantoor als wanbetaler.
Het aantal wanbetalers neemt in de meeste Drentse gemeenten wel af. In Noordenveld is die afname het sterkst met 20 procent. In de gemeente De Wolden, waar de minste wanbetalers wonen, nam het aantal met ruim 18 procent wel flink toe.
Landelijk gezien wonen in Rotterdam de meeste wanbetalers. Ook in Pekela, Lelystad, Schiedam en Den Haag betalen relatief veel mensen hun zorgpremie niet. In de gemeenten waar veel wanbetalers wonen, hebben relatief veel gezinnen ook maar weinig te besteden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.