Live: Recordpoging 60 uur darten in Assen

Meer dan 60 uur en twee miljoen punten gooien met darten. Met die opdracht is de 37-jarige Frank Posthumus uit Assen bezig. Met de recordpoging wil hij geld ophalen voor de Stichting Ambulance Wens.
Posthumus begon vrijdagavond om 19.00 uur aan zijn actie. Elk uur mag hij vijf minuten pauzeren, tussendoor mag hij niet slapen. Ook de nacht van zaterdag op zondag lijkt Posthumus goed te hebben doorstaan, nog steeds gooit hij consequent zijn pijltjes naar het bord, al begint hij wel wat tekenen van vermoeidheid te vertonen. Inmiddels heeft hij meer dan 214.000 punten gegooid, hij heeft dus nog wel even te gaan tot zijn doel van twee miljoen. 

De recordpoging vindt plaats in Ons Café aan de Kerkstraat in Assen.  25.000 euro
De enthousiaste Posthumus hoopt 25 duizend euro op te halen met zijn actie. "Een paar jaar geleden raakte mijn schoonmoeder ernstig ziek. We zijn toen nog één keer met de hele familie naar de Efteling geweest. Een week later overleed ze. Haar laatste wens kon uitkomen door de Stichting Ambulance wens, die alles perfect hadden geregeld", zegt Posthumus.Posthumus gaat in ieder geval tot maandagochtend 07.00 uur darten om zijn recordpoging te laten slagen. "Ik hoop dat ik dan inmiddels ook twee miljoen punten heb gegooid, want ik denk niet dat ik het dan nog heel veel langer volhoud", zegt de inmiddels toch wel nerveuze Posthumus.
Meer over dit onderwerp:
Live darten Assen gemeente Assen Frank Posthumus
Deel dit artikel: