Lerares school in Assen voor de rechter vanwege misbruik leerlingen

RechtbankAssen
De rechtszaak dient bij de rechtbank in Assen © archief RTV Drenthe
Een lerares van RENN4-school De Atlas in Assen wordt verdacht van het seksueel misbruiken van twee leerlingen. Het gaat om jongens die op dat moment tussen de 15 en 17 jaar oud waren. De 31-jarige vrouw uit Hoogeveen verschijnt vanmiddag voor de rechtbank in Assen.
De lerares zou naaktfoto's hebben gestuurd en seksuele handelingen hebben gepleegd. Volgens haar advocaat Maarten Kuipers heeft de vrouw bekend dat ze met beide leerlingen handelingen heeft gepleegd. Kuipers: "Maar dit heeft zich slechts enkele keren afgespeeld in een kort tijdsbestek, terwijl mijn cliënte zich destijds in een moeilijke periode in haar leven bevond."
"Cliënte is zelf naar de politie gegaan om haar verhaal te doen", vervolgt hij. "Ze erkent ook dat ze fouten heeft gemaakt als docent. Al is de verdediging het niet eens met alle beschuldigingen en zal op zitting op bepaalde onderdelen wel verweer worden gevoerd."

Ontslagen

In januari vorig jaar kwam de zaak aan het rollen en werd de lerares op non-actief gesteld. "Wij hebben inmiddels afscheid genomen van deze collega", zegt bestuursvoorzitter Yvonne Beishuizen van koepelorganisatie RENN4. De zaak veroorzaakte onrust op de locatie in Assen. "Maar ik vind dat de schoolleiding dit met de leerkrachten goed heeft opgepakt, met goede zorg voor de leerlingen."
RENN4 is een scholenkoepel voor voortgezet speciaal onderwijs (vso). "Op al onze scholen wordt aandacht besteed aan hoe je moet omgaan met vermeend grensoverschrijdend gedrag, dat gebeurde al los van deze zaak. Maar dit heeft er wel voor gezorgd dat we er extra aandacht aan hebben besteed", vervolgt de bestuursvoorzitter.

Leven op z'n kop

De gevolgen voor de Hoogeveense zijn groot, zegt haar advocaat. "Haar baan en haar relatie is ze kwijt. Haar leven is volledig op z'n kop komen te staan. Het is al bijna twee jaar geleden dat zij naar de politie is gegaan en ze wil dit graag achter zich laten. Ze heeft zowel psychische als lichamelijke klachten door de zaak."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl