Cameratoezicht in Emmen en Nieuw-Amsterdam verlengd tot en met 2026

ANP-316183819
De meeste geregistreerde beveiligingscamera's hangen in de gemeente Emmen © ANP XTRA/Lex van Lieshout
De beveiligingscamera's die zich in Nieuw-Amsterdam en Emmen bevinden, blijven er voor nog eens vijf jaar hangen. Dat heeft burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen beslist. De plaatsing gold voor een periode van vijf jaar vanaf 2016. Die termijn loopt dit jaar af en Van Oosterhout heeft besloten deze te verlengen tot en met 2026.
De camera's bevinden zich in Emmen langs de Hoofdstraat, het Marktplein, het Raadhuisplein, de skatebaan, stadion De Oude Meerdijk en de treinstations. De stations Emmen-Centrum, Emmen-Zuid en Nieuw-Amsterdam zijn ook voorzien van een exemplaar.
Het besluit is genomen op basis van advies van de politie. Enkel speciaal opgeleide agenten en BOA's bekijken de beelden. Dat gebeurt op het politiebureau. Burgers worden middels bordjes gewezen op de aanwezigheid van de apparatuur.
Veiliger
Ondanks de plaatsing zijn de camera's lang niet altijd de oplossing voor een probleem, merkt Van Oosterhout op. "We zien bijvoorbeeld vaak dat overlastgroepen zich verplaatsen als we ergens een camera ophangen. Maar de camera's kunnen wel helpen om onze gemeente een stukje veiliger te maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl