Protest van misbruikslachtoffers Jehovah's Getuigen in Emmen

Misbruikslachtoffers van de Jehovah's Getuigen protesteren vanmiddag bij het hoofdkantoor van de geloofsgemeenschap in Emmen. Er zijn zo'n veertig actievoerders op de been.
Volgens verschillende aanwezigen zijn er niet meer mensen bij het protest, omdat veel slachtoffers bang zijn herkend te worden door de Jehovah's Getuigen, omdat het protest bij het hoofdkantoor is.
Aanleiding voor dit protest vormt de opstelling van het bestuur van de Jehovah’s Getuigen, die aanklachten van misbruik binnen hun gemeenschap wegwuiven als incidenten.

Manifest

Er wordt onder meer een manifest overhandigd aan Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Emmen. "In het manifest stellen we de veiligheid van het kind centraal. Niet alleen in de gemeenschap van de Jehovah´s Getuigen, maar in alle gesloten religieuze gemeenschappen in Nederland", legt Frank Huiting uit. "Het manifest moet mensen bewust maken. Wat kan je zelf doen als je het gevoel hebt dat een kind in een gesloten gemeenschap mishandeld of misbruikt wordt?"
Huiting werd zelf als kind misbruikt toen hij bij de Jehovah's Getuigen zat. Hij richtte de website Reclaimed Voices op: een meldpunt voor slachtoffers.
Lees meer: Aantal misbruikmeldingen bij Jehova's Getuigen stijgt
Strafrechtelijk onderzoek
Inmiddels doet het OM strafrechtelijk onderzoek naar het misbruik binnen Jehovah's Getuigen. Negen aangiftes worden nu onderzocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl