Meer aanhoudingen in helpdeskfraudezaak voor witwassen cryptovaluta

Cryptovaluta
Twee verdachten werden opgepakt voor het witwassen van ruim 75.000 euro aan cryptovaluta © ANP
In Eelderwolde en de stad Groningen zijn twee medeverdachten aangehouden voor het witwassen van ruim 75.000 euro aan cryptovaluta. Zij worden in verband gebracht met een helpdeskfraudezaak waar eerder al vier personen voor zijn aangehouden.
Op 20 juli werden drie Drenten en een Groninger opgepakt vanwege bankhelpdeskfraude, simkaartswapping, witwassen en het afnemen van betaalfraudepanels. De drie Drenten werden op heterdaad betrapt tijdens het frauderen, de vierde verdachte werd op Schiphol aangehouden.
Bij de huiszoeking destijds zijn diverse laptops, telefoons, sieraden, 4.000 euro aan contanten, een klompje goud en dure merkkleding in beslag genomen. Ook had de hoofdverdachte cryptovaluta.
De 18-jarige hoofdverdachte uit Eelderwolde probeerde met de hulp van de deze week aangehouden verdachten 75.000 euro weg te sluizen, maar de cryptovaluta werd door de politie onderschept.
Vanwege het wegsluizen van de cryptovaluta wordt het nu aangehouden tweetal verdacht van betrokkenheid bij witwassen. Eén van beide is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, de andere verdachte is naar huis gestuurd. Beiden blijven verdachten in de zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl