Eventing Norg slachtoffer van diefstal: 'Maar de wedstrijd gaat door'

in beeld:hitte
Het 'springen', dat dit weekend ook op de planning staat tijdens Eventing Norg © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De organisatie van het paardensportevenement Eventing Norg was er helemaal klaar voor. De laatste aanpassingen aan het cross-parcours werden gelegd, zodat de tientallen ruiters dit weekend tegen elkaar konden strijden om de overwinning. Een diefstal afgelopen nacht leek roet in het eten te gooien, maar volgens voorzitter Lucy Stevens gaat de wedstrijd 'gewoon' door. "Absoluut."
Dat mag een klein wonder heten, want de organisatie is 36 portofoons kwijt die gebruikt worden voor de communicatie tijdens de cross. Daarnaast is ook nog een motorzaag buitgemaakt. "Het gaat met alles bij elkaar zeker om 20 duizend euro aan schade", vertelt Stevens. "Dat is een behoorlijke kostenpost."
De parcoursbouwers kwamen vanochtend achter de roof. "We wilden al het materiaal uit de manege halen, waar ook onze opslag zit. Toen zagen we dat de motorzaag er niet was. Niemand had die ook meegenomen naar huis. Daarna zagen we dat de portofoons ook verdwenen waren." De voorzitter baalt ervan. "Ik was er echt even ziek van. We zijn de hele week van 9 uur in de ochtend tot 9 uur 's avonds bezig om alles op te bouwen. Ik hou hier echt een naar gevoel aan over."

'Het gaat door'

Toch wil Stevens van geen wijken weten. "Eventing Norg gaat door. Als het goed is, dan komen morgenvroeg weer nieuwe portofoons." En als dat niet het geval is, dan kan het evenement ook doorgang vinden, vertelt Stevens. "De onderlinge communicatie wordt dan alleen wat moeilijker."
Speculeren wil ze niet, maar Stevens heeft de verdenking dat de dieven op de hoogte waren van de kostbare spullen in de manege. "We hebben het gisteren pas aangeleverd gekregen. Mensen hebben ervan geweten, dat kan bijna niet anders. Het is namelijk frappant dat alles donderdagmiddag geleverd wordt, en vrijdagochtend weer weg is."

Beveiliging

Kans dat komend weekend de waardevolle portofoons opnieuw zullen verdwijnen, lijkt in ieder geval een stukje kleiner. "Dan is er altijd beveiliging aanwezig op het terrein", vertelt Stevens. Voor de organisatie lijkt dat enige zekerheid te bieden. Waar Stevens wel over twijfelt, is of al het gestolen materiaal vergoed wordt. "We zijn wel verzekerd, maar ik weet niet of alles gedekt wordt."
Op dat gebied zijn er nog zorgen voor Eventing Norg, maar als een paal boven water staat in ieder geval dat de tiende editie van het evenement er gaat komen. Ruiters en hun paarden of pony's zullen in actie komen; de jubileumeditie gaat door.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl