Nieuwe ronde Hét Compliment van Drenthe

Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe
Een deel van de vrijwilligers van Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe bespreekt de afgelopen editie © RTV Drenthe
"Het was te gek, we hebben er echt heel leuke activiteiten van gedaan", zegt Soraya van der Veen van Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. De stichting kreeg vorig jaar Hét Compliment van Drenthe, een vrijwilligersprijs van de provincie. De prijs wordt binnenkort opnieuw uitgereikt.
Een groep vrijwilligers uit Schoonebeek organiseert al decennia jaarlijks een kamp voor kinderen die zelf niet op vakantie kunnen en dat wel echt nodig hebben. Afgelopen zomer mochten 48 kinderen uit Zuidoost-Drenthe mee.

Kippenvel

"Na het kamp denk je: Wat is het te gek wat we hebben gedaan", zegt Van der Veen. "Ik krijg weer kippenvel als ik eraan denk." De vrijwilligers bedenken en organiseren zelf het hele kamp. Het prijzengeld werd gebruikt om het kamp dit jaar extra bijzonder te maken. Zo kwam er een theatergezelschap langs en mochten de kinderen naar het zwembad.
"Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel van onze maatschappij", zegt Roelie Goettsch. Zij is een van de juryleden van Hét Compliment van Drenthe. "En het is niet alleen maar geven. Als vrijwilliger krijg je ook iets terug. Je leert ervan en je doet contacten op."

Nieuwe ronde

Vanaf woensdag (1 september) gaat een nieuwe ronde van Hét Compliment van Drenthe van start, op de site van de provincie. Dit jaar heeft de waarderingsprijs als thema 'Iedereen doet mee!?'. De jury wil dat organisaties nadenken over de vraag hoe mensen met een beperking of die laaggeletterd zijn tóch kunnen meedoen. "Wat doen organisaties eraan om ze steun te bieden?"
Uiteindelijk wordt op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, bekendgemaakt welke organisatie Hét Compliment van Drenthe krijgt. De organisatie mag zelf bepalen hoe ze het prijzengeld van 3.000 euro besteedt.
Het Compliment van Drenthe

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl