WK 2019 stap dichterbij voor Vivianne Miedema

Vivianne Miedema (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
VOETBAL - Dankzij een 2-1 winst in het Deense Viborg hebben de de Nederlandse voetbalsters zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Frankrijk.
De regerend Europees kampioen rekende in de halve eindstrijd af met de Deense vrouwen. Net als afgelopen vrijdag in de heenwedstrijd (2-0 winst) begon de Hoogeveense Vivianne Miedema niet in de basis. Ze viel ongeveer twintig minuten voor het einde in, maar scoorde niet. Beide Oranje-doelpunten werden gemaakt door Lineth Beerensteyn.

Vroeg op voorsprong

Denemarken nam al vroeg de leiding en kwam na vijf minuten op voorsprong. Dominique Bloodworth maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Pernille Harder. Nadia Nadim benutte de strafschop. Beerensteyn nam in de zevende minuut de gelijkmaker voor haar rekening. De spits van FC Bayern München scoorde met haar hoofd, op aangeven van Desiree van Lunteren.

Denemarken had in de tweede helft het initiatief en drukte Oranje achteruit. Het team van bondscoach Sarina Wiegman ontsnapte meerdere keren aan een achterstand. In blessuretijd scoorde Beerensteyn aan de andere kant wel: 1-2.
In de finale van de play-offs treft Nederland in november de voetbalsters van Zwitserland.