'Als die vijf miljoen euro niet komt gaat de stekker eruit'

Het plan voor ijsbaan met zwembad in Hoogeveen (bron: Alynia architecten)
Het plan voor ijsbaan met zwembad in Hoogeveen (bron: Alynia architecten)
Wethouder Erwin Slomp is stellig over de subsidie van vijf miljoen euro van de provincie voor de bouw van de ijsbaan met zwembad in Hoogeveen.
"Als die vijf miljoen er niet komt, komen we vijf miljoen tekort. Uiteraard is het aan de raad om te beslissen wat we dan gaan doen, maar ik kan bijna met zekerheid zeggen dat de stekker er dan uit gaat."
De wethouder bevestigde vanmorgen op een persconferentie het bericht van RTV Drenthe dat Hoogeveen de deadline van de provincie niet haalt. Voorwaarde voor de vijf miljoen subsidie van de provincie is dat de ijsbaan er op 1 januari 2020 ligt.

Lees meer: Hoogeveen wil uitstel van deadline nieuwe ijsbaan

"De raad heeft op 12 juli een besluit genomen dat we moeten gaan voor een ijsbaan met zwembad. We waren er heilig van overtuigd dat we het zouden halen, het zou weliswaar heel krap worden, maar die overtuiging hadden we", vertelt Slomp.

Meer tijd nodig

"Maar bij de verdere uitwerking van de deelprojecten kwamen we tot de conclusie: als we het zorgvuldig willen doen, onze inwoners erbij willen betrekken, net als onze stakeholders, en kwaliteit willen leveren, dan hebben we meer tijd nodig en halen we de datum niet", aldus de wethouder. "We hebben dit verhaal gisteren bij de Provinciale Staten verteld. 31 maart 2021 halen we wel, die datum kunt u opschrijven."

Hoogeveen heeft gisteren het college in Assen ingelicht. Die gemeente eist dat de provincie zich aan de spelregels en dus de deadline houdt. Wethouder Slomp is niet van die noodzaak overtuigd: "Dat weet ik niet. Volgens mij willen we maar een ding en dat is ijs hebben in Drenthe. Als we ijs willen hebben in Drenthe kan dat op de kortste termijn op 31 maart 2021, nergens anders zal eerder ijs liggen in Drenthe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl