Drugsafval bij Papenvoort nog niet opgeruimd

Het afval werd op 27 september gevonden (Rechten: Van Oost Media)
Het afval werd op 27 september gevonden (Rechten: Van Oost Media)
De tweehonderd zakken vol met drugsafval in de bossen bij Papenvoort zijn nog steeds niet opgeruimd. Door een misverstand tussen Staatsbosbeheer, de politie en de gemeente Aa en Hunze ligt het afval al twee weken in de natuur.
"Het klopt dat het er nog ligt", vertelt boswachter Martijn Harms. "Er was wat miscommunicatie, maar uiteindelijk gaan wij het opruimen."

Wie ruimt op?

Volgens de boswachter zou de politie hebben gezegd dat de gemeente het afval zou verwijderen. Dat gebeurde niet. "Bij de gemeente zeiden ze daar niets van te weten en dat Staatsbosbeheer het moet weghalen. Wij zijn grondeigenaar dus dat gaan we ook doen", zegt Harms.

Lees meer: Grote stapels met drugsafval gevonden bij Papenvoort en Exloo

In de zakken zit afval afkomstig van een hennepplantage. Er zit met name (vervuilde) grond in, maar volgens Harms kan het geen kwaad dat het afval nog even is blijven liggen. "Het heeft niet geregend en het vuilnis zit goed in de zakken, dus er is geen schade aan de natuur."

Rekening voor Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft inmiddels contact gezocht met een afvalverwerkingsbedrijf. Dat gaat de zakken binnenkort opruimen. De rekening is voor Staatsbosbeheer. Het afval in Exloo, dat op dezelfde dag werd ontdekt, is al wel opgeruimd. Staatsbosbeheer vraagt mensen zich te melden die afvalzakken in het bos aantreffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl