Ton om Camping Zwanemeer in Gieten te veranderen in boscamping

Camping Zwanemeer
De ingang van Camping Zwanemeer in Gieten © RTV Drenthe/Greetje Schouten
Camping Zwanemeer in Gieten krijgt 100.000 euro van de provincie Drenthe. Met dat geld willen de nieuwe eigenaren het kampeerterrein veranderen in een boscamping.
De subsidie komt uit het programma voor Vitale Vakantieparken. Met behulp van die financiële steun wil de provincie vakantieparken in Drenthe versterken.

Nieuwe eigenaren

De camping in Gieten werd jarenlang gerund door Greet Oosterhuis en Aernold Reitsma, maar die hebben vanwege gezondheidsredenen besloten hun bedrijf van de hand te doen. De nieuwe eigenaren, tweelingzussen Renee en Leonie Vorenkamp, hebben hun eigen toekomstplannen voor het Zwanemeer.
Met de 100.000 euro willen de zussen nieuwe vormen van verblijf aanbieden, zoals boomhutten, boshuisjes en blokhutten. Dat past volgens de gemeente Aa en Hunze bij het nieuwe 'Oer'-thema van Marketing Drenthe, waarmee Drenthe op de kaart moet worden gezet als dé oerprovincie van Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl