Werkstraf voor doorverkopen onbetaalde pallets via Marktplaats

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De rechter bepaalde ook dat hij ruim 2200 euro moet inleveren © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Voor flessentrekkerij is een 61-jarige man uit Assen veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De helft hiervan is voorwaardelijk. De man bestelde bij verschillende bedrijven houten pallets en betaalde na ontvangst niet. Hij verkocht de buit op de verkoopsite Marktplaats, omdat hij het geld nodig had vanwege zijn alcoholverslaving.
De man bestelde vanaf september 2019 een jaar lang pallets bij firma's in Assen en Lemmer. De facturen bleven onbetaald en de bedrijven deden aangifte. De politie kwam al vrij snel uit bij de Assenaar, die direct bekende. De achtste bestelling was op dat moment onderweg en werd onderschept.

Verslavingszorg

De Assenaar stapte uit zichzelf naar de verslavingszorg en begint binnenkort met zijn behandeling. "Het gaat nu goed met mij", zei hij tegen de rechter. De officier van justitie eiste honderd uur werkstraf, waarvan vijftig uur als stok achter de deur. "Een alcoholverslaving is hardnekkig en kan zo weer de kop opsteken", zei de aanklaagster. Dit vond de rechter ook. Ze nam de eis over.
Ook bepaalde de rechter dat de 2250 euro die de man volgens haar heeft verdiend met deze illegale handel moet terugbetalen. "Het valt mij reuze mee", reageerde de Assenaar na afloop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl