Dit weekend in de Drentse natuur: 13 en 14 oktober

Met het weekend voor de deur zetten we weer een aantal leuke activiteiten in de Drentse natuur voor je op een rij. Ga op zoek naar paddenstoelen in Zuidwolde of naar stilte in natuurgebied Groote Zand.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Paddenstoelen excursie
Ga op zoek naar bijzondere paddenstoelen met Natuurvereniging Zuidwolde. Een natuurgids vertelt over de rol van paddenstoelen in de natuur en je ontdekt welke paddenstoelen eetbaar zijn. Voor kinderen is er een aparte gids. De wandeling start zaterdagmorgen om 9.30 uur. Meer informatie over de excursie vind je hier.

Pixi avondwandeling bij het Boomkroonpad
Vorig jaar was het een groot succes en ook dit jaar kun je weer genieten van Pixi. Dit lichtkunstwerk wijst je de weg door de donkere bossen van Staatsbosbeheer rondom het Boomkroonpad. Zaterdagavond kun je op meerdere tijdstippen starten met de wandeling. Vergeet niet om je van te voren aan te melden. Meer informatie over Pixi lees je hier.

Stiltewandeling Hooghalen
Zondagochtend kun je in alle stilte genieten van de natuur bij Groote Zand. Tijdens deze wandeling van Het Drentse Landschap in samenwerking met Yoase neem je deel aan mindfulness oefeningen. Halverwege is er tijd voor een kopje thee of koffie. De wandeling start om 8.30 uur. Hier vind je meer informatie.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: