COA maakt excuses voor slechte communicatie over azc Paterswolde

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
COA maakt excuses voor slechte communicatie over azc Paterswolde © ANP / Marcel Jurian de Jong
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) maakt in een brief aan bewoners excuses voor de slechte communicatie over tijdelijke opvang van asielzoekers in de voormalige Bladergroenschool in Paterswolde. In het gebouw moeten 148 asielzoekers worden opgevangen.
Volgens het COA is het door de drukte rondom het opvangen van evacués uit Afghanistan 'lastiger om beschikbare menskracht en middelen goed te verdelen. Tegelijkertijd maakt het de noodzaak om nieuwe opvangplaatsen te hebben voor het COA groter. De kunst is om daar de balans in te vinden.'

Opening 1 september niet haalbaar

Daarnaast schrijft de organisatie dat het niet is gelukt om op 1 september het azc in gebruik te nemen, wat oorspronkelijk de bedoeling was. Dat deze deadline niet gehaald is, komt mede door de opvang van de Afghanen.
Het COA wil op zaterdag 2 oktober een informatiemarkt organiseren op het terrein van het azc, zodat buurtbewoners kennis kunnen maken met de betrokken partijen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl