Ontruiming bij bedrijf in Hoogeveen [update]

Het bedrijf S.I.T. Controls aan de Industrieweg in Hoogeveen is vanochtend ontruimd, nadat meerdere medewerkers last hadden van irritatie aan de ogen en luchtwegen. Deze medewerkers zijn buiten door ambulancepersoneel behandeld. Ook zijn twee mensen  naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze onwel waren geworden.
In totaal moesten honderd medewerkers het bedrijfspand verlaten. "Negentien personen raakten daadwerkelijk onwel. Ze hadden klachten als rode ogen, geïrriteerde luchtwegen en braakneigingen. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Bij de rest namen de klachten af door de buitenlucht", aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe. 

De brandweer onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Ze verricht metingen om te kijken om wat voor lucht het gaat. "Het bedrijf is volledig op slot voor nader onderzoek. Iedereen is naar huis gestuurd", vertelt de woordvoerder. 

Voor directeur Anton Tuinstra van S.I.T Controls is het onduidelijk wat de oorzaak is van de klachten. Er wordt volgens hem in het bedrijf niet gewerkt met gevaarlijke stoffen. S.I.T Controls ontwerpt systemen voor onder meer de beveiliging van gastoestellen.
Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen gemeente Hoogeveen 112
Deel dit artikel: