Rechtbank verklaart De Brink-Akker in Wijster failliet

De beschermde woonvorm De Brink-Akker in Wijster is gisteren failliet verklaard door de rechtbank. De Brink-Akker ving mensen op met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen.
De zorginstelling in Wijster ligt sinds begin deze maand onder vuur. Cliënten kregen toen te horen dat hun zorg daar niet meer vergoed zou worden, omdat De Brink-Akker volgens regiegemeente Assen niet meer aan de eisen voldeed. Op 11 september zijn alle cliënten uit de instelling gehaald, omdat betrokken gemeenten zich zorgen maken over de veiligheid van bewoners. 

Gesprek met directie
Curator is Jeroen Reiziger. Hij heeft vanmiddag een eerste gesprek gehad met directrice Saskia Ritsma 'over hoe de zaken er voor staan'. Reiziger vertelt dat het faillissement volgens Ritsema komt door een vordering van een enkel personeelslid. Die medewerker wil volgens Ritsema dat zijn of haar pensioen in één keer wordt uitbetaald. 

Reiziger: "De directie overweegt in hoger beroep te gaan tegen het faillissementsvonnis. Er is volgens de directie voldoende geld om de schuld te betalen, maar de exacte schuldenlast moet ik nog uitzoeken."
Meer over dit onderwerp:
Brink-Akker Wijster gemeente Midden-Drenthe
Deel dit artikel: