Rechtbank verklaart De Brink-Akker in Wijster failliet

(Rechten: Josien Feitsma/RTV Drenthe)
(Rechten: Josien Feitsma/RTV Drenthe)
De beschermde woonvorm De Brink-Akker in Wijster is gisteren failliet verklaard door de rechtbank. De Brink-Akker ving mensen op met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen.
De
in Wijster ligt sinds begin deze maand onder vuur. Cliënten kregen toen te horen dat hun zorg daar niet meer vergoed zou worden, omdat De Brink-Akker volgens regiegemeente Assen niet meer aan de eisen voldeed. Op
zijn alle cliënten uit de instelling gehaald, omdat betrokken gemeenten zich zorgen maken over de veiligheid van bewoners.

Gesprek met directie

Curator is Jeroen Reiziger. Hij heeft vanmiddag een eerste gesprek gehad met directrice Saskia Ritsma 'over hoe de zaken er voor staan'. Reiziger vertelt dat het faillissement volgens Ritsema komt door een vordering van een enkel personeelslid. Die medewerker wil volgens Ritsema dat zijn of haar pensioen in één keer wordt uitbetaald.
Reiziger: "De directie overweegt in hoger beroep te gaan tegen het faillissementsvonnis. Er is volgens de directie voldoende geld om de schuld te betalen, maar de exacte schuldenlast moet ik nog uitzoeken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl