Nieuwe operatiekamers voor Refaja ziekenhuis in Stadskanaal

Refaja
Nieuwe operatiekamers in het Refaja in Stadskanaal © ANP/NOVUM/VENEMA MEDIA
Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal gaat de polikliniek Oogheelkunde uitbreiden. Er komen twee nieuwe operatiekamers en extra ruimtes voor patiënten en personeel bij.
Het gaat om een investering van 1,7 miljoen euro. De bouw start in september.
Treant Zorggroep wil met de klus investeren in zorg in de regio, zegt een woordvoerder tegenover RTV Noord. "Door de komst van de nieuwe poliklinische operatiekamers kan de oogheelkunde blijven voldoen aan de eisen die worden gesteld door de wetenschappelijke vereniging en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd."
De polikliniek Oogheelkunde voerde de afgelopen jaren al poliklinische operaties uit, zoals staaroperaties, ooglidcorrecties en ooginjecties. Met de komst van het nieuwe complex kunnen alle staaroperaties worden uitgevoerd, waarbij een anesthesist - die zich bezighoudt met pijnbestrijding - niet aanwezig hoeft te zijn.

Krimp van ziekenhuis

De investering gebeurt na een periode van krimp van het Refaja Ziekenhuis, dat de afgelopen jaren afdelingen zag verdwijnen. Zo werd enkele jaren geleden de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde gesloten, terwijl ook de intensive care in Stadskanaal haar deuren sloot.
Momenteel vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. In september volgen de units. De uitbreiding is naar verwachting in februari volgend jaar afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl