Piloot neergestort vliegtuig Onstwedde overleden

De piloot die vanmiddag zwaargewond raakte bij een vliegtuigcrash in de buurt van Onstwedde is overleden. Hij stortte aan het begin van de middag met zijn elektrische vliegtuig neer in op een akker.
Het gaat om een 55-jarige man uit Drachten. Door nog onbekende oorzaak stortte het vliegtuigje vanmiddag neer. Direct na de crash vloog het in brand.

Lees meer: Elektrisch vliegtuigje neergestort bij Stadskanaal

De piloot zou vandaag een demonstratie geven op het Vliegveld Stadskanaal in Vledderveen. Hij was onderweg vanaf het vliegveld in Drachten, meldt voorzitter Fred Borger van Vliegclub Westerwolde aan Dagblad van het Noorden.
De vlieger was er bijna en liet via de radio nog weten dat hij aan het landen was, zegt Borger. Het is onduidelijk wat er daarna is gebeurd. Volgens de vliegclubvoorzitter heeft een boer die op het land aan het werk was de zwaargewonde piloot uit de gordels gesneden. De piloot is nog gereanimeerd, maar toen de traumahelikopter er even later was, was de Fries al overleden.

Vliegveld Eelde

Hij vloog in een ultralight elektrisch vliegtuigje van het Sloveense bedrijf Pipistrel Aircraft. Een soortgelijk vliegtuigje landde in juli nog op Groningen Airport Eelde, bij wijze van proef. Het is niet bekend of het om exact hetzelfde vliegtuigje gaat.
De politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van de crash.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl