Gevallen Van der Poel dreigt Superprestige Gieten te missen

VELDRIJDEN - Door de deelname van Mathieu van der Poel aan de Superprestige in Gieten kan vrijwel zeker een streep worden gezet. De Europees kampioen kwam vanmiddag tijdens de Rapencross in Lokeren zwaar ten val en gaf op met een pijnlijke enkel.
Van der Poel liep bij de val in de openingsronde een enkelblessure op. Hij klom daarna nog wel op de fiets, maar moest alsnog afstappen. Van der Poel werd op een brancard weggedragen en met een ziekenauto afgevoerd. Enkele uren later werd duidelijk dat hij zijn enkel niet heeft gebroken. Wel heeft Van der Poel zijn banden verrekt.
Door de fysieke malheur lijkt het onwaarschijnlijk dat het multitalent morgen aan de start verschijnt in Gieten. Vorig jaar reed Van der Poel na een indrukwekkende solo onbedreigd naar de zege op Drentse bodem.

Hoop

Secretaris Jantienus Warners van de organiserende stichting Wielerpromotie Oostermoer blijft niettemin hopen op de deelname van de topfavoriet. "Het is geen breuk en hij heeft dan ook nog niet afgezegd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl