Wat vind jij: Een 30-urige werkweek is slecht voor de economie

Kantoor
Is een 30-urige werkweek een goed idee? © ANP/GUUS SCHOONEWILLE
Vakbond CNV wil kortere werkweken. Om psychische problemen zoals burn-outs te voorkomen zet CNV de komende tijd bij cao-onderhandelingen in op een 30-urige werkweek. Laat ons in een reactie weten hoe jij hierover denkt.
Volgens de vakbond zitten honderdduizenden Nederlanders er op dit moment 'helemaal doorheen'. De coronacrisis zorgde ervoor dat meer mensen tegen een burn-out aan zitten. En dus moet volgens CNV de werk-privébalans verbeterd worden.
Uit een peiling van de vakbond zelf blijkt dat Nederlanders een kortere werkweek wel zien zitten. Drie op de vijf denken met zo'n kortere werkweek gezond de pensioenleeftijd te gaan halen en dat er minder burn-outs zullen zijn. Twee derde verwacht minder ziekteverzuim en haast driekwart voorziet een betere balans tussen werk en privé. Ongeveer de helft verwacht productiever en efficiënter te zijn in een werkweek van 30 uur.

Economie

Het CNV ziet het sterke herstel van de economie na de coronacrisis als geschikt moment om de veranderingen door te voeren. Werkgeversorganisaties zien een 30-urige werkweek niet zitten. Zij zeggen bij de NOS juist dat het met oog op de krapte op de arbeidsmarkt de trend is dat mensen meer gaan werken. Ook wijzen ze op de gevolgen voor het salaris bij een kortere werkweek.
Wat vind jij? Zie je de plannen van het CNV wel zitten of schaadt zo'n grote wijziging juist de Nederlandse economie? Stem hieronder en laat vervolgens via de optie 'commentaar' een reactie achter. Op Radio Drenthe worden reacties besproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl