Van der Poel oppermachtig tijdens Superprestige Gieten

VELDRIJDEN - Mathieu van der Poel heeft, ondanks de enkelblessure die hij een dag eerder had opgelopen, op overtuigende wijze de eerste wedstrijd van het Superprestigeklassement in Gieten gewonnen.
De 23-jarige crosser soleerde naar de zege. Vanmorgen toen hij opstond had hij er al meteen een goed gevoel over. "Ik had al snel door dat het minder erg was. Gisteren was m'n enkel echt extreem dik. Door het ijs is de zwelling heel snel weggetrokken en ik heb vannacht ook met een steunverband geslapen. Ik merkte toen ik naar het ontbijt ging dat het lopen al vrij vlot ging", zegt Van der Poel na afloop.

'Een krop in de keel'

Gisteren bij het ziekenhuisbezoek na z'n val had hij wel 'een krop in z'n keel'. "De artsen hadden gezegd dat er wel kans was op een breuk. Een vriend van mij, die dat ook eens heeft gehad, moest heel lang revalideren. Maar gelukkig valt het mee".
Wereldkampioen Wout van Aert uit België werd vanmiddag in Gieten op ruime achterstand tweede. Diens landgenoot Toon Aerts eindigde als derde.

'Het lopen viel wel mee'

Van der Poel besliste pas na de warming-up dat hij van start ging in Gieten. De Europese veldritkampioen was zaterdag bij de Rapencross in Lokeren ten val gekomen. In een slootje verloor hij de controle over zijn fiets en verzwikte hij z'n voet. "Ik heb me er wel op gefocust dat ik in de zandstroken zo lang mogelijk kon blijven fietsen. Maar uiteindelijk viel het lopen ook nog wel mee."
Lees meer: Mathieu van der Poel toch van start op Superprestige Gieten
Meteen in de eerste ronde maakten Van der Poel en Van Aert zich los van de concurrentie. Na een versnelling van de Nederlander moest de wereldkampioen hem in de tweede ronde laten gaan. Vervolgens liep Van der Poel alleen maar verder uit en had hij op de finish 31 seconden voorsprong op Van Aert.
Bij de dames was eerder op de dag Annemarie Worst de beste. Fleur Nagengast uit Beilen eindigde als achtste.
Lees meer: Annemarie Worst wint eerste wedstrijd Superprestige in Gieten
Del Grosso wint bij Nieuwelingen
Bij de nieuwelingen mannen ging de overwinning naar Tibor del Grosso uit Eelde. Hij hield Joost Brinkman uit Noordlaren, renner van wielervereniging Meteoor Assen-Roden, met drie seconden achter zich. Matyas Kopecky uit Zoeterwoude eindigde op een halve minuut als derde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl