Alcides boekt eerste thuisoverwinning op Hoogland

Alcides won met 2-0 van Hoogland (Rechten: RTV Drenthe/Archief)
Alcides won met 2-0 van Hoogland (Rechten: RTV Drenthe/Archief)
VOETBAL - Alcides heeft vanmiddag de eerste thuiszege van het seizoen in de Hoofdklasse A geboekt. In Meppel werd het 2-0 tegen Hoogland.
Door de winst neemt Alcides de achtste plaats in op de ranglijst. De ploeg van Wilko Niemer pakte tien punten uit zeven wedstrijden.

Doelpuntloze eerste helft

In de eerste helft werden er door beide ploegen geen goals gemaakt. De enige kans die de thuisploeg kende was van Peter Fokke. Hij kopte een voorzet van broertje Frank Fokke richting het net, maar de bal belandde op de paal. De teams gingen aan de thee met een 0-0 ruststand.

Jermain Wobbes

Door de inbreng van Wahid Shimeri creëerde Alcides in de tweede helft meer kansen. De 1-0 viel door de tweede actie die Shimeri maakte in de wedstrijd, de bal werd binnen getikt door Jermain Wobbes. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Alcides de score. Wobbes maakte zijn tweede van de middag. De bal verdween in de rechterkruising.

Meer amateurvoetbal:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl