Rechtbank buigt zich over grootschalige fraude met pgb's in Paterswolde

Een stel uit Paterswolde staat vandaag voor de rechtbank in Zwolle (Rechten:pixabay)
Een stel uit Paterswolde staat vandaag voor de rechtbank in Zwolle (Rechten:pixabay)
Arend B. en Margriet R. uit Paterswolde staan vandaag voor de rechtbank in Zwolle terecht voor fraude met persoonsgebonden budgetten.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt het stel van fraude en witwassen. De twee declareerden veel meer uren bij het zorgkantoor dan zij daadwerkelijk maakten. Als het aan de officier van justitie ligt, moet het stel ruim 850.000 euro aan onterecht ontvangen geld terugbetalen.
Arend B. (62) en Margriet R. (56) kunnen zich niet vinden in de beschuldigingen, bleek vanmorgen tijdens het begin van de zitting. “Het klopt niet. Mijn man is onschuldig, ik ben onschuldig", aldus R.

Lees meer: Inval woning Paterswolde om miljoenenfraude zorggeld

Politie en financiële rechercheurs deden begin 2014 invallen in de woning van het stel in Paterswolde en in een zorgboerderij in Beerta. "Zeventien rechercheurs kwamen binnenvallen", vertelde B. geëmotioneerd. "We hadden drie bedrijven en door deze gang van zaken zijn dertien mensen hun baan kwijt. Wij zijn helemaal geruïneerd en er heeft geen rechter uitspraak gedaan.”
Vier jaar geleden was het vermoeden dat er jaarlijks zo’n 4 miljoen euro aan zorggeld omging in het bedrijf van de twee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl