Tynaarlo wil deel aandelen vliegveld teruggeven aan de luchthaven

Groningen Airport Eelde
Tynaarlo wil overgenomen aandelen GAE van gemeente Assen teruggeven aan de luchthaven © Andries Ophof
De gemeente Tynaarlo wil de overgenomen aandelen van Assen in Groningen Airport Eelde teruggeven aan de luchthaven. Het college van burgemeester en wethouders stelt dat voor aan de gemeenteraad.
Het gaat om de 10 procent aandelen die Tynaarlo begin januari van de gemeente Assen overnam. De gemeente Tynaarlo hoopte met het overnemen te voorkomen dat de aandelen in handen van de private aandeelhouder FB Oranjewoud zou vallen.

Besluiten

Wanneer de aandelen weer terugkomen bij de luchthaven, betekent het niet dat de aandelen verdwijnen. Aandeelhouders kunnen vragen of ze weer beschikbaar worden om vervolgens toch over te nemen.
De gemeenteraad moet nog besluiten wat er met de aandelen die Tynaarlo in handen heeft gaat gebeuren. Ook wordt nog gelobbyd voor een structurele bijdrage van het Rijk aan GAE. Lukt dit niet dan is de vraag hoe lang de aandeelhouders nog financieel moeten bijdragen en wat het perspectief van de luchthaven is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl