Ine Berkelmans vertrekt als directeur bij Visio De Brink in Vries

Zwembad de Plons in Vries moet sluiten
Om zwembad Plons is deze zomer veel te doen © RTV Drenthe / Ronald Oostingh
Ine Berkelmans vertrekt bij Koninklijke Visio De Brink in Vries. Berkelmans was vier jaar directeur Wonen en Dagbesteding Noord-Nederland.
De Raad van Bestuur schrijft in een brief aan ouders en wettelijk vertegenwoordigers van cliënten dat 'wij samen met Ine herkennen dat de huidige dynamiek om een ander type leiderschap vraagt'.
Volgens woordvoerder Nicole Bijen is het vertrek van Berkelmans haar eigen keuze geweest. "Door wijzigingen in onze strategische koers heeft ze zelf besloten dat er nieuw elan nodig was. We zijn als organisatie heel blij met wat Ine de afgelopen vier jaar voor ons gedaan heeft. Als netwerker heeft ze veel deuren voor ons geopend."
Berkelmans kijkt dankbaar terug op haar tijd bij Visio. "Nu is het tijd voor nieuwe kansen, voor de organisatie en voor mij persoonlijk", schrijft ze. "Ik wens alle collega's, samen met de cliënten een mooie volgende periode en wil iedereen oprecht danken voor de fantastische samenwerking."

Besluit sluiting zwembad

Berkelmans kwam eerder deze zomer onder vuur te liggen rond de voorgenomen sluiting van zwembad Plons, een bad waar mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking kunnen zwemmen. Zo'n zes jaar geleden is het bad met 800.000 euro aan gemeenschapsgeld duurzaam en toekomstbestendig gemaakt. De directie wilde het bad per 1 oktober sluiten omdat het te duur zou zijn om te onderhouden. De aankondiging leidde tot woede en onbegrip bij bij ouders, cliëntvertegenwoordigers, medewerkers, inwoners van Vries en de Stichting Vrienden van De Brink. Ook was het niet overlegd met de cliëntenraad en de OR.
Uiteindelijk besloot de directie de sluiting voorlopig op te schorten. Een werkgroep bestaande uit cliëntenvertegenwoordigers en medewerkers onderzoekt de mogelijkheden om het bad toch open te houden.
Woordvoerder Bijen benadrukt dat het vertrek van Berkelmans niets met de situatie rondom zwembad Plons te maken heeft. Ook verandert haar vertrek niets aan het proces waarmee de werkgroep nu bezig is: "Zij kunnen nog altijd met vragen terecht bij iemand van onze Raad van Bestuur. Wij trekken pas conclusies over het zwembad als de werkgroep met bevindingen komt."

'Hopen op meer oplossingsgerichtheid'

"Het vertrek van Berkelmans zal niets veranderen aan de huidige situatie rond zwembad Plons", zegt Corien Dijkstra van de werkgroep. "Onze opdracht zal hetzelfde blijven. Daarnaast hadden we vooral contact met de Raad van Bestuur van de landelijke Koninklijke Visio en niet meer met Berkelmans."
Ook Willem Dijkstra van Stichting Vrienden van De Brink denkt niet dat er met het vertrek van Berkelmans iets zal veranderen aan de huidige situatie. "Wel hopen we van harte dat er nu een meer oplossingsgerichte houding komt vanuit Visio. Binnenkort hebben we een gesprek met het hoofd van de landelijke financiële afdeling van Visio. Ook willen we samenwerken met de werkgroep."
Het advies van de werkgroep wordt rond 31 oktober verwacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl