De tap in Assen gaat open

De verpakte watertap op de Brink in Assen gaat morgen officieel open (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
De verpakte watertap op de Brink in Assen gaat morgen officieel open (Rechten: Margriet Benak / RTV Drenthe)
Hij staat nu nog goed ingepakt op de Brink van Assen. Maar morgenmiddag gaat de tap open, oftewel het eerste watertappunt in Assen van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD).
Kinderen van de Emmaschool mogen de watertap officieel openen. De speciale waterkranen met Drents drinkwater zijn een cadeau van de Waterleiding Maatschappij Drenthe, die tachtig jaar bestaat. Elke gemeente in Drenthe krijgt één openbaar watertappunt als geschenk, en extra tappunten kunnen de gemeenten tegen kostprijs krijgen.

Vier tappunten

In Assen komen er in totaal vier. Zo heeft de gemeente nog één extra gepland bij het Cruyffcourt aan de Thorbeckelaan. Twee anderen worden geplaatst door de provincie, die ook ingaat op het aanbod van de jarige WMD. De provincie wil ze in Assen bij openbaar vervoerspunten neerzetten, zoals het NS-station en het busstation in Marsdijk.
Assen heeft trouwens al een watertappunt. Dat is te vinden in winkelcentrum De Triade en is van de stichting Join the Pipe. Als er goed gebruik gemaakt wordt van de tappunten, wil de gemeente Assen er eventueel meer plaatsen. Assen vindt dat de waterpunten bijdragen aan een gezonde leefstijl en plastic afval van waterflesjes in de openbare ruimte voorkomt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.