Coronastatus Drenthe daalt naar 'zorgelijk'

Corona snelteststraat Meppel
Risiconiveau in Drenthe gaat naar 'zorgelijk' © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
Het risiconiveau van de Veiligheidsregio Drenthe daalt waarschijnlijk in één keer met twee stappen, van 'zeer ernstig' naar 'zorgelijk'. Daarmee daalt het risiconiveau in Drenthe het snelst van alle regio's.
De status van het risiconiveau hangt af van het aantal positieve coronatests en ziekenhuisopnames. In Drenthe nam het aantal mensen met corona in het ziekenhuis flink af en daarmee doet de provincie het goed in vergelijking met veel andere regio's in Nederland.
De risiconiveaus hebben voorlopig nog geen gevolgen voor de coronamaatregelen. Alle beperkingen gelden in het hele land en worden ook overal versoepeld als het kabinet daartoe besluit.

Wat betekenen de vier risiconiveaus?

De vier risiconiveaus betekenen eenvoudig gezegd het volgende:
1. Waakzaam: De situatie is onder controle te houden. Het aantal nieuwe besmettingen is laag. De druk op de zorg valt mee.
2. Zorgelijk: De situatie is lastig onder controle te houden. Er zijn veel nieuwe besmettingen. De druk op de zorg is groot.
3. Ernstig: De situatie is slecht. Er is een groot aantal nieuwe besmettingen. De druk op de zorg is erg groot.
4. Zeer ernstig: De situatie is erg slecht. Er zijn extreem veel nieuwe besmettingen. De druk op de zorg is extreem groot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl