Dit weekend in de Drentse natuur: 20 en 21 oktober

Het seizoen van de paddenstoelen is aangebroken (Rechten: RTV Drenthe / Greetje Schouten)
Het seizoen van de paddenstoelen is aangebroken (Rechten: RTV Drenthe / Greetje Schouten)
Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat er van alles te doen is in de Drentse natuur. Volop herfstwandelingen maar ook een paddenstoelenexcursie. Wij lichten drie activiteiten voor je uit.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Historische wandeling Strubben Kniphorstbosch

Boswachter bij Staatsbosbeheer Lizette Wolf neemt je zaterdagochtend mee op pad in de bossen van Strubben Kniphorstbosch en vertelt je over de geschiedenis van dit gebied. Je komt verschillende sporen uit het verleden tegen, waaronder hunebedden. De wandeling start om 9.00 uur. Hier vind je meer informatie.

Herfstwandeling op het Orvelterzand

Samen met een gids van Het Drentse Landschap wandel je zondagochtend over het Orvelterzand. Dit gevarieerde natuurgebied omvat stuifzand, heidevelden en een ven. Onderweg kom je Schotse Hooglanders en paddenstoelen tegen. De wandeling start om 10.30 uur. Meer informatie vind je hier.

Paddenstoelenwandeling Drents-Friese Wold

De herfst is het seizoen om op zoek te gaan naar paddenstoelen. Zondagmiddag kan dat samen met de gids van Staatsbosbeheer. De gids weet precies waar de mooiste paddenstoelen staan. De wandeling start om 13.30 uur. Meer informatie lees je hier.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl