Coevorden moet bezwaarschrift Keelbos over Kibbelkoele behandelen

De Kibbelkoele bij Schoonoord
De Kibbelkoele bij Schoonoord © Persbureau Drenthe
De gemeente Coevorden moet het bezwaarschrift behandelen van Stichting Platform Keelbos tegen het afsluiten van parkeerplaatsen bij recreatiegebied De Kibbelkoele. Dat zegt de Raad van State.
De hoogste bestuursrechter heeft nog niets gezegd over de heropening van de parkeerplaatsen. Eerst moet Coevorden inhoudelijk het bezwaarschrift behandelen van de homostichting. De gemeente wilde niet naar de bezwaren kijken omdat Stichting Keelbos niet-ontvankelijk zou zijn. De rechtbank Noord-Nederland dacht er ook zo over. De Raad van State vernietigde vandaag in hoger beroep die uitspraak.
Stichting Keelbos heeft wel degelijk een belang, zegt de Raad. Zonder parkeerplaatsen kunnen bezoekers namelijk niet naar het aangrenzende natuurterrein komen voor hun seksafspraak. Stichting Keelbos heeft ook belang bij het parkeerterrein omdat op koude dagen bezoekers daar bij elkaar in de auto kunnen zitten.
Staatsbosbeheer sloot een paar jaar geleden de parkeerplaatsen af om zo het bos bij de plas onaantrekkelijk te maken voor afspraken tussen homoseksuelen. Stichting Keelbos wilde dat Coevorden daar een einde aan maakte en diende een handhavingsverzoek in. De gemeente ging er niet inhoudelijk op in en verklaarde de stichting niet-ontvankelijk, maar moet nu alsnog het bezwaarschrift behandelen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.